Av Marion, prosjektkoordinator Fun Palaces Vestland.

Foto: Lars Svenkerud.

Fun Palaces har alltid dreid seg om møter mellom enkeltmennesker, enkle aktiviteter som lager små forbindelser. Det å gjøre noe sammen skaper fellesskap.

På grunn av pandemien må vi enn så lenge gjøre dette digitalt, innad i familien eller i mindre grupper. Vi har fremdeles et stort håp om å kunne arrangere en fysisk aktivitetshelg første helgen i oktober, men i mellomtiden må vi bruke teknologien til å holde samfunnet varmt!

Så her er sjansen til å gi det et forsøk…. lage små revolusjoner, forbindelser mellom deg selv og de menneskene du er i nærheten av. Eller kanskje forbindelser med mennesker som er langt borte, eller som du ikke får muligheten til å treffe fysisk nå på grunn av pandemien?

Folk trenger folk, og nå har vi lyst til å sette i gang en liten revolusjon, der vi deler små ting vi kan med hverandre! Dette starter vi opp nå i vår, og fortsetter utover sommer og høst.

Du kan bidra på ulike måter:

1. Bli med på #tinyrevolutions-kampanjen!

  • Lær bort noe! Lag en liten videosnutt (maks 3 minutt) der du lærer bort noe du kan. Husk at du ikke trenger å være noen ekspert og at ingen kunnskap er for liten til å kunne deles. Eller: Lag et lære-ark – sett skrift og bilder inn i et word-dokument som viser og formidler.

Eller:

  • Kom med et ønske! Lag en liten videosnutt eller en tekst (gjerne med bilde) der du forteller hva du har lyst til å lære deg. Kanskje er det noen der ute som kan nettopp det du vil lære?
  • Send inn og del:
    • Send inn bidragene per e-post til fun@funpalaces.no. Merk bidrag med navnet ditt og alder. Vil du være anonym? Skriv det i e-posten, men flott om du opplyser alder og kanskje et pseudonym? NB! Er filen din for stor til å sende på e-post? Da kan du sende vha en gratis fildelingstjeneste som f.eks wetransfer.com. Om du har en Google-konto kan du også legge filen i Google Drive og sende oss en delelenke.
    • Legg ut bidraget ditt på sosiale media og tagg med #tinyrevolutions og #funpalaces #funpalacesvestland

Vi kommer til å samle all denne kunnskapsformidlingen dere deler med oss til en idébank på nettsiden vår! Du finner den britiske versjonen her til inspirasjon.

PS: Husk at dersom du fotograferer eller filmer andre folk (gjenkjennbare personer), må alle ha sagt ja til at bilde/video kan deles. Er du under 16 år, og har filmet/fotografert deg selv, må du få en av foreldrene dine til å sende inn bidraget.

 

2. Lag et Fun Palace hjemme!

Lag et #familyfunpalace eller et #friendfunpalaces, og lær hverandre nye ting. Kanskje kan en av dine venner eller nærmeste noe du alltid har hatt lyst til å lære deg? Les om hvordan Eira, Brage og Kathrine gjorde det her. Husk å sette deg inn i smittevernsreglene! Se for eksempel Helsedirektoratets nasjonale veileder mtp. grupper og avstand her. 

Bilde: Brage (7 år) lærte familien å lage tegneserier, under deres eget #familyfunpalace. Les mer her. 

3. Meld deg som arrangør til aktivitetshelgen i oktober

Selv om vi ikke helt vet hvordan pandemisituasjonen er i høst, oppfordrer vi likevel alle som ønsker det til å melde seg som fysisk arrangør til Fun Palaces aktivitetshelg 3.–4. oktober.

Husk at du trenger ikke å ha alle planer klare – men om du sender inn påmelding nå får vi deg på listen, og kan følge deg opp mot arrangementet.

Å lage et fysisk Fun Palace vil altså si at du samler to eller flere bidragsytere, dvs folk som har lyst til å lære bort noe. Arrangementet kan vare i en time, eller gå over flere timer, en dag eller begge dagene. Vi er behjelpelige med å finne lokaler dersom dere mangler dette samt markedsføre arrangementet gjennom våre kanaler slik at det kommer folk.

Meld deg som arrangør her. 

Disse fine folkene var med å arrangere Fun Palaces i Åsane i 2019. Foto: Christoffer Møgster. 
Lurer du på noe? Ta kontakt!
Varm hilsen fra Marion
Prosjektkoordinator for Fun Palaces Vestland.