Hva er Fun Palaces?

Fun Palaces er et grasrotkonsept med fokus på kunnskapsdeling gjennom deltakelse.  Et Fun Palace er et arrangement hvor folk møtes og deler noe de kan eller lærer noe nytt. Konseptets høydepunkt er den årlige aktivitetshelgen i oktober, med mange arrangementer spredt rundt i nærmiljøene, i regi av personer og organisasjoner som finnes der. På arrangementet deler vanlige mennesker kunnskaper og interesser innen for eksempel kunst, håndverk, vitenskap, teknologi, det digitale og idrett.  Arrangementene er gratis og åpne for folk i alle aldre.

Fun Palaces gir rom for deltakelse på flere plan. Du kan være 1) besøkende, 2) bidragsyter eller 3) arrangør.

Folkeakademiet er operatør for Fun Palaces i Norge, i samarbeid med Bergen kommune og Vestland fylkeskommune. I 2019 ble det arrangert 13 palasser fordelt på alle bydeler i Bergen kommune. Over 70 frivillige og 1000 besøkende deltok.  I 2020 utvides satsingen til å involvere hele det nye store fylket vårt. Målet vårt er at det skal arrangeres Fun Palaces i hver krik og krok hele Vestland! 

Konseptet er internasjonalt, og har britisk opprinnelse. Det vil si at første helgen i oktober arrangeres det Fun Palaces ikke bare i Norge, men også over hele Storbritannia og i flere andre land. Les mer om Fun Palaces UK her.

Filosofi: Vi tror på det geniale i alle, at alle er en kunstner og en vitenskapsmann. Vi tror at kreativitet i et lokalsamfunn kan forme verden til det bedre, og vi tror at vi kan gjøre dette sammen, lokalt, med mye gøy – og at alle, hvor som helst, kan lage et Fun Palace.