Hva er Fun Palaces?

Fun Palaces er et grasrotkonsept med fokus på kunnskapsdeling gjennom deltakelse.  Et Fun Palace er et arrangement hvor folk møtes og deler noe de kan eller lærer noe nytt.

Filosofi: Vi tror på det geniale i alle, at alle er en kunstner og en vitenskapsmann. Vi tror at kreativitet i et lokalsamfunn kan forme verden til det bedre, og vi tror at vi kan gjøre dette sammen, lokalt, med mye gøy – og at alle, hvor som helst, kan lage et Fun Palace.

Hva skjer?

Konseptets høydepunkt er den årlige aktivitetshelgen i oktober. Helgen består av mange små og store arrangementer spredt rundt i nærmiljøene, i regi av personer og organisasjoner som finnes der. På arrangementene deler vanlige mennesker kunnskaper og interesser innen for eksempel kunst, håndverk, vitenskap, teknologi, det digitale og idrett.  Arrangementene er gratis og åpne for folk i alle aldre.

Hvordan delta?

Fun Palaces gir rom for deltakelse på flere plan. Du kan være 1) besøkende, 2) bidragsyter eller 3) arrangør. Les mer om deltakelse her. 

Hvem står bak Fun Palaces?

Folkeakademiet er operatør for Fun Palaces i Norge, i samarbeid med Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

Konseptet er internasjonalt, og har britisk opprinnelse. Det vil si at første helgen i oktober arrangeres det Fun Palaces ikke bare i Norge, men også over hele Storbritannia og i flere andre land. Les mer om Fun Palaces UK her.