Hva er Fun Palaces?

Fun Palaces er et konsept som  handler om å komme sammen og dele gleden over å lære noe nytt. Høydepunktet er den årlige aktivitetshelgen i begynnelsen av oktober, med arrangementer spredt rundt i nærmiljøene. Aktivitetene går ut på at mange ulike mennesker deler sine lidenskaper og kunnskaper med andre. Dette kan være kunst, håndverk, vitenskap, teknologi, det digitale og idrettsaktiviteter. Arrangementene og aktivitetene er gratis og åpne for folk i alle aldre. Fun Palaces er en feiring av de ferdighetene og lidenskapene som finnes i et nabolag!

Folkeakademiet er operatør for Fun Palaces i Norge, i samarbeid med Bergen kommune og Vestland fylkeskommune. I 2019 ble det arrangert 13 palasser fordelt på alle bydeler i Bergen kommune. Over 70 frivillige og 1000 besøkende deltok.  I 2020 inviteres hele det nye store fylket vårt til å få være med, og vi jobber mot at det skal arrangeres Fun Palaces i hver krik og krok hele Vestland! 

Filosofi: Vi tror på det geniale i alle, at alle er en kunstner og en vitenskapsmann. Vi tror at kreativitet i et lokalsamfunn kan forme verden til det bedre, og vi tror at vi kan gjøre dette sammen, lokalt, med mye gøy – og at alle, hvor som helst, kan lage et Fun Palace.

Konseptet har britisk opprinnelse. Les mer om Fun Palaces UK her.

Du kan delta på tre ulike måter

Besøk et Fun Palace

Lær noe nytt av personer fra ditt nærmiljø under aktivitetshelgen i oktober. Oversikt over planlagte palasser vil bli lagt ut her på nettsiden om ikke lenge.

Del noe

Hva kan du? Er du god på slipsknuter, strikking, ølbrygging, yoga, slektsgransking, eller noe helt annet? Bli med som bidragsyter på et av arrangementene i oktober, eller delta i #tinyrevolutions-kampanjen. Les mer her.

Arrangér

Lag ditt eget Fun Palace under aktivitetshelgen i oktober, og samle sammen bidragsytere i ditt nærmiljø. Påmeldingsskjema finner du her.